Logoen for Fredensborg Fritid Litangen.
Ikke akkurat melk & brød 
Norske sjøboder med et hint av Maldivene. 
Litangen er noe helt for seg selv. Her kan du skaffe deg en skreddersydd hytte, innredet av landets beste interiørarkitekter, som liggerpå vannet, med hav på alle kanter - med god samvittighet! 
Dette er fremtiden, og den er grønn. Vi bygger på ødelagt landskap og gjenoppbygger naturen over og under vann. 
Men dette vet du jo, du er tross alt på interessentlisten. Så la oss vise deg noe du ikke vet - nemlig hvordan hyttene på Litangen blir inni. 
Stue, kjøkken, soverom og terrasse med vann på alle kanter
Stue, kjøkken, soverom og terrasse med vann på alle kanter
Fra Grünerløkka til Kragerø – med VR
På kontoret til interiørarkitektene Paulsen & Nilsen i Oslo går de ofte innom Litangen digitalt. Prosjektet er bygget opp i 3D, og med VR-briller kan de bevege seg fritt gjennom volumene, kjenne på romfølelsen og oppleve landskapet.
– Det er magisk! Den frihetsfølelsen du får av å være så tett på naturen og på vannet er helt unik, sier interiørarkitekt Merete Sundby.
Hos Paulsen & Nilsen går teknologi og materialitet hånd i hånd. De jobber med alt fra stoffprøver og steinprøver til virtuelle simuleringer. Og det har stor verdi:
– Du forstår med en gang om veggen må være av tre eller stein, om overflaten bør være lys eller mørk, eller hvor soverommet må ligge. Det handler ikke om våre preferanser, men om hva som fungerer akkurat her, for akkurat de som skal bo her.
Tett på elementene
Velger du Litangen, velger du naturen. Her forsvinner grensene mellom ute og inne. Paulsen & Nilsen trekker omgivelsene inn i hyttene - ikke bare for å gi større plass, men for å komme tettere på elementene.
– Da vi fikk Litangen på bordet, skjønte vi med én gang at dette var noe helt spesielt. Dette er ikke melk & brød, her snakker vi om hytter som ligger på vannet. Du drikker morgenkaffen med tærne i saltvann, går inn med våte føtter og lager middag i sjøsprøyt.
Det stiller krav. Gulvet må tåle salt og fukt. Veggene må gi varme. Materialene må være varige, vakre og enkle å leve med. Her skal du ikke bruke fritiden på vedlikehold. Tvert imot; på Litangen kan du droppe to-do-listen helt. 
- Du kjøper en hytte med valgmuligheter, og frihet til å sette ditt preg. Stilen kommer til å bli luftig, eksklusiv og fri. Planløsningen gir plass til å leve, og kjøkkenet er modulbasert, et verktøy heller enn en installasjon. Alt handler om å gjøre livet på Litangen så enkelt som mulig.
Denne posten ble publisert for
Et bilde som er lagt til i innlegget.

Verken Roma eller Litangen blir bygget på én dag

Mange av dere har fått med dere nyhetene på NRK og i flere andre aviser om at Litangen-prosjektet er stoppet av Statsforvalteren. Vi ønsker å presisere at dette handler om at Statsforvalteren etterlyser mer dokumentasjon - ikke at prosjektet skrinlegges. 

Dette har skjedd

Statsforvalteren har opphevet kommunens godkjenning av prosjektet og etterlyser mer dokumentasjon. Derfor må saken suppleres med flere utredninger og mer informasjon, før prosjektet kan behandles på nytt i kommunestyret. Dette bidrar vi med glede til, og ønsker selvsagt at kommunens politikere skal ha best mulig grunnlag for å ta gode avgjørelser for Kragerø. Vi har tett dialog med kommuneadministrasjonen, og mener denne prosessen også er bra for Litangen på sikt, selv om den krever noe mer tid. I prosjektarbeidet til nå, har vi samarbeidet med noen av landets fremste biologer, arkitekter og ingeniører. Som dere vet, er dette nybrottsarbeid. Her bygger vi på grått areal og gjenoppretter natur og biomangfold.

Hva betyr dette for deg?

Den nye behandlingen i kommunestyret gjør at vi må utsette planlagt salgsstart til våren 2026.
Men fordi interessen for Litangen er stor, åpner vi for å reservere plass i køen allerede til sommeren. En reservasjon mot et reservasjonsbeløp gir deg førsterett til å velge fritidsbolig når salget starter. Beløpet du betaler er selvfølgelig fullt refunderbart, både hvis du ombestemmer deg, eller hvis du av andre årsaker ikke ønsker å kjøpe likevel.
Vi holder deg løpende oppdatert om fremdriften i kommunestyret, reservasjonsprosessen og utviklingen av Skandinavias mest spektakulære fritidsboligprosjekt.
Ta kontakt hvis du lurer på noe!

Denne posten ble publisert for
Et bilde som er lagt til i innlegget.
Naturens prosessleder 
Naturen er sterk, spesielt hvis vi hjelper den litt på vei.
Sammen med Anne Trulsen Schultz og kollegaene hennes i ATSITE landskap, tilrettelegger vi for et blågrønt comeback på Litangen. 
- Nærhet til naturen har en positiv innvirkning på alle, sier landskapsarkitekt Anne og legger hendene rundt en eldgammel eik.
Anne mener naturen har helende egenskaper, og at selv steder som tilsynelatende er ødelagte, kan få nytt liv.
Nærhet til naturen er sunt
Nærhet til naturen er sunt
Nytt liv både over og under vann
På Litangen i Kragerø er landskapet preget av hundre år med industri, men mellom kampesteinene finner Anne og kollegaene håp. Nå er de i gang med å gjenskape livet på Litangen. 
- Vi verner gamle eiker, edelløvs- og furuskog. Samtidig fjerner vi fremmedarter og tilfører lokalt jordsmonn, slik at frøbanken får mulighet til å ta tilbake terrenget.
På den måten vil naturen spre seg og ta tilbake landskapet på Litangen.
Et bilde som er lagt til i innlegget.
En oase for hummer, blåskjell og tang. 
Anne jobber også med livet under vann. Ved hjelp av naturbaserte løsninger og i tett samarbeid med marinbiologer, tilrettelegger hun for et nytt økosystem i lagunen. 
- I mange norske fjorder er oksygenmangel en stor utfordring, men på Litangen lar vi naturen ordne opp.
Hummer og blåskjell er naturlige vannrensere, men skal de trives må havbunnen skreddersys etter deres behov. 
- Hummer liker å gjemme seg i steinrøyser, mens blåskjell trenger steder der de kan feste seg, sier Anne.
Landskapsarkitektur for hummer og blåskjell.
Landskapsarkitektur for hummer og blåskjell.
Et økosystem består av bestanddeler som styrker hverandre. Når jordsmonn og vannkvalitet forbedres, blir Litangen ikke bare en feriedestinasjon, men en del av naturens kretsløp.
Følg prosjektet på litangenkragero.no eller på Instagram @litangenkragero
Denne posten ble publisert for
Et bilde som er lagt til i innlegget.

Med naturen som arkitekt

Visste du at en av landets mest kjente arkitekter tegner fritidsboligene på Litangen?
Svein Lund lar landskapet diktere arkitekturen. For ham finnes det ingen ferdige løsninger, kun skreddersøm, og hvert prosjekt starter med en dekoding av stedet.
-Det er ikke et universelt svar. Det er tomten som gir meg svaret på hvordan huset vil se ut, sier Svein.
Han er kjent for å tegne hus som følger terrenget, og som tar hensyn til trær, fjellformasjoner og lysforhold. Da han tegnet sin egen bolig, Villa Furulund på Ullern i Oslo, hugget han ikke et eneste tre.
- Det tar 50 år for et tre å vokse seg vakkert. Vi bygger ned og ødelegger altfor mye natur, men for meg gir det mening å tilpasse arkitekturen til naturen.
Knapphullet, Sandefjord.
Knapphullet, Sandefjord.
Samme filosofi ligger bak Knapphullet, Lunds prisbelønte hytte i Sandefjord. En lav betongkonstruksjon skjermer for vinden mens taket fungerer som en terrasse. Hytta er en manifestasjon på arkitektur som innordner seg naturen.
Et bilde som er lagt til i innlegget.
Fra steinbrudd til sommeridyll
Etter 100 år med kvartsutvinning har landskapet på Litangen skjæringer og synlige spor etter industri. Likevel ser Svein og kollegene i Lundhagem potensiale i det industrihistoriske landskapet.
-Litangen ligger perfekt til med hav på tre kanter. Vi bygger videre på det som er, etablerer en lagune midt i og styrker naturen over og under vann. 
En av mange arkitekturmodeller av Litangen
En av mange arkitekturmodeller av Litangen
Å skreddersy en fritidsbolig er presisjonsarbeid. I Lundhagem kombinerer de avanserte tegneprogrammer med fysiske modeller for å sikre at hver hytte harmonerer med terreng, sol, vind og siktlinjer. Ved å simulere solens bevegelser, kan Svein og kollegaene optimalisere plasseringen av uteplasser og vinduer og skape et fristed der natur, arkitektur og hav smelter sammen. 
Les mer om Litangen her, og følg prosjektet på Instagram @litangenkragero.
Denne posten ble publisert for
Et bilde som er lagt til i innlegget.

Kjære interessenter,

Vi håper dere har hatt en fantastisk start på det nye året!
Kragerø har vist seg som et vinterparadis den siste tiden! Den rolige atmosfæren og de fine fargene bidrar til et velfortjent avbrekk fra hverdagen.
Byggeprosessen på Kragerø Resort Fri er i gang for fullt, og vi ser frem til å overlevere leilighetene i 2026. Vi gleder oss til å vise dere mer av dette i tiden fremover.
Ønsker du mer informasjon om prosjektet, så oppfordrer vi deg til å ta kontakt med vår prosjektmegler, Morten.
Morten Liavaag
E-post: morten.liavaag@privatmegleren.no
Tlf.: 950 49 850
Denne posten ble publisert for
Et bilde som er lagt til i innlegget.
Fra grus til glede - livet mellom hyttene på Litangen 
Etter hundre år med kvartsdrift, gjenoppstår Litangen som en levende feriedestinasjon. Inspirert av det industrihistoriske landskapet, der lys kvarts farger vannet turkist og det kuperte terrenget skaper naturlige stier og klatrevegger, utvikler vi et fristed som forener naturopplevelser, ro og aktivitet.
Et bilde som er lagt til i innlegget.
Med sjø på tre kanter og en lagune midt i, kommer du ikke nærmere vannet. Her blir det svaberg, hvite kvartsstrender og en flytende badstue med utsikt utover Kilsfjorden. Du kan stå på vannski og fiske krabber, hoppe ned i kajakken fra plattingen og padle bort til hyttenaboen, eller fortsette forbi og ut på Kilsfjorden for å følge padleleden til Portør. 
Et bilde som er lagt til i innlegget.
Stiene på Litangen slynger seg mellom krokete furutrær mot utsiktspunkter og gjennom hinderløyper. Vi vil styrke naturen og legge til rette for fellesskap og aktive ferier. Infrastruktur som parkering og tekniske installasjoner skjuler vi under bakken, mens klatrevegger, saltvannsbasseng, brygger, stier og sjøboder plasseres der du trenger dem.
Et bilde som er lagt til i innlegget.
Litangen blir et fristed der du kan velge tempoet selv – ta en solhilsen fra et utkikkspunkt eller spis en is i kafeen ved vannet. 
Interessen for prosjektet er stor, og vi ser frem til å vise deg mer av utviklingen av det som blir en destinasjon utenom det vanlige.
Følg også prosjektet på www.litangenkragero.no og Instagram: @litangenkragero.
Denne posten ble publisert for
Et bilde som er lagt til i innlegget.
Litangen får nytt liv
Vi jobber nå mot en salgsstart for prosjektet allerede til våren! 
I dag har Kragerø kommune gitt grønt lys for utviklingen av Litangen. Kragerø leder an i å utvikle destinasjoner med omtanke for naturen, og kyst-Norges mest spektakulære transformasjonsprosjekt blir til virkelighet. 
Eiendommen ligger spektakulært til med hav på tre kanter, har fantastiske solforhold og hytter som vil bli bygget ved og på sjøen. Sammen med Lundhagem, Atsite og Paulsen & Nilsen, skal vi forvandle Litangen til en levende lagune. Det industrihistoriske landskapet blir igjen fordig, åpent og tilgjengelig, og prosjektet vil sette en ny standard for destinasjonsutvikling.
Litangen gir oss fremtidstro. Her bygger vi ikke ned naturen, vi bygger den opp igjen. Lagunen åpnes i begge ender og fylles med vann. Vi gjenoppretter økosystemet og legger til rette for naturens egne vannrensere – blåskjell og hummer.
Litangen blir også en sosial møteplass, tilrettelagt for helårsaktiviteter som badstue, klatring og sykling – i tillegg til vannsport, strandliv og alt som hører sommeren til. Rundt 200 fritidsboliger vil innlemmes i landskapet, plasseres på påler i vannet - og noen vil til og med flyte. På Litangen skal du kunne nyte morgenkaffen med føttene i havet, eller stupe rett uti fra hyttetaket.
Vi ser frem til å dele utviklingen av Litangen med deg. I sommer mottok vi mange verdifulle innspill gjennom spørreundersøkelser, som har bidratt til å danne grunnlaget for der vi står i dag. Følg med her for oppdateringer –Litangen er i ferd med å ta form!
 
Denne posten ble publisert for
Et bilde som er lagt til i innlegget.

Velkommen til FRI Indoor Invitational!

Den 28. november arrangerer vi i samarbeid med Fornebu Golf vår første Indoor Invitational (golfturnering på TrackMan). Vi har kapasitet til totalt 12 lag (24 spillere) og turneringen gjennomføres som 2-manns scramble.
Dato: 28.11
TIdspunkt: 17:30
Deltakeravgift: kr. 500 per lag
Det vil bli premiering, enkel servering underveis og en fin anledning til å kickstarte innendørssesongen! Turneringen vil bli gjennomført på banen: "Pinehurst no. 2". Herrer slår ut fra 5.700 meter og damer slår ut fra 4.800 meter. Scramble netto etter HC. Husk dermed å registrere ditt HC gjennom påmeldingslenken.
Førstemann til mølla prinsippet er gjeldende.
Merk at alle må laste ned TrackMan appen før turneringsstart for live score underveis i turneringen.
Det er 3 timers gratis parkering utenfor hovedinngangen til Fornebu Golf eller i Technopolis garasjen. Registrering av bilnummer ved resepsjonen til Fornebu Golf.
Vi gleder oss til å se mange av dere torsdag 28.11!
Denne posten ble publisert for

Kragerø Resort Fri Invitational

Forrige helg arrangerte vi Kragerø Resort Fri Invitational. Golfturneringen ble gjennomført blant eksisterende kjøpere og deres venner og er den første i serien av denne type arrangementer.
Med et fullbooket event, strålende vær, masse bra golf, vinsmaking, golfkurs og deilige måltider; ser vi tilbake på en fantastisk helg i Kragerø.
Golfbanen er fremdeles åpen og i utmerket stand!
Se oppsummerende video fra turneringen her.
Takk til alle som deltok og til Kristian Aalerud som foreviget minnnene gjennom flotte bilder og film.
    Denne posten ble publisert for
      Bli med og forme Litangen med oss!
      Takk for mange gode innspill på spørreundersøkelsene våre. Vi tar med oss svarene deres i utformingen av Litangen.
      Mange av dere ønsker seg et rent og moderne uttrykk, men flere verdsetter også tradisjonell kystbebyggelse. En løsning vi utforsker på Litangen, er å la moderne arkitektur utformes med tydelige tradisjonelle referanser.
      Fritidsboligene vil plasseres naturskjønt rundt en lagune med hav på tre kanter, så store vindusflater er en selvfølge. Dere sier også at dere ønsker å viske ut skillet mellom ute og inne ved hjelp av generøse balkongdører som åpnes opp mot en overbygget uteplass.
      Mange liker ideen om flytende hytter, men ikke alle er like overbeviste om at de vil eie en. Vi tror de flytende hyttene kommer til å bli fantastiske. Se for deg morgenkaffen med føttene i havet!
      Vi har også fått inn innspill på alt fra farger til takform og fasadematerialer, og dette tar vi med som inspirasjon til detaljprosjekteringen.
      Vi spurte dere om interiør, og her var det delte meninger. Omtrent halvparten ønsker ekstra takhøyde fremfor hems, halvparten vil ha utekjøkken og halvparten foretrekker spesialbygde garderober og møbler. To tredeler vil ha kjøkkenøy, og åtte sengeplasser er for de fleste et minimum. Kanskje ikke så overraskende, men mange ønsker seg både peis og vinskap. På Litangen skal det tydeligvis være hyggelig å drikke vin hele året!
      Hva med livet mellom hyttene?
      Vi sendte også ut en undersøkelse der vi spurte dere om hvilke aktiviteter dere ønsker på Litangen.
      Alle er enige om at Litangen først og fremst skal være et fristed fra hverdagen der dere kan koble av med familie og venner. I tillegg ønsker dere at Litangen blir et aktivt sted med ulike aktivitetstilbud, som for eksempel saltvannsbasseng, badstu og kajakkpadling - i tillegg til bading, båtliv og turer i skog og mark.
      Dere vil eie deres egen uteplass og utekjøkken, men deler gjerne brygger, badstu og grillplass med gode naboer.
      Så hvor blir dere helst kjent med hyttenaboene? På fellesbrygga og badeplassen, så klart!
      Har du ikke svart på spørreundersøkelsene? Her har du fortsatt mulighet til å komme med dine innspill.
      Arkitektonisk utforming | Livet mellom hyttene | Interiør
      Denne posten ble publisert for